» V.21

Idag går jag in i v.21 ! :) Tiden börjar gå segare och segare... Fram till v.15 gick det läskigt snabbt men nu börjar det avta tyvärr...
Jag har ständigt ont när jag går, tror jag håller på att få foglossning så imorgon ska jag iväg till en sjukgymnast för att se vad jag kan göra för att underlätta saker i vardagen. Det värsta är på natten när jag vaknar för att gå upp och kissa. Jag kan knappt resa mig ur sängen. På morgonen lika dant! Just det där att ta sig från den liggande positionen till att resa sig upp gör skit ont. Det hugger till i hela nederdelen ner till ljumskarna :( Har läst iaf om något gravidbälte som ska vara bra, så det får vi se om jag får imorgon hos sjukgymnasten annars får jag ta och införskaffa ett sådant!

Här har ni dagens gravidmage fotad av Linnéa :)

v

Bebis

Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du

Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Källa: www.Minbebis.com

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo