» Älskade Victoria´s secret

Igårkväll satt jag och dregglade över en body mist från Victoria Secret och jag ville såå gärna ha den! Tänkte beställa den men gjorde aldrig det och tänkte göra det idag istället. Har läst runt på internet och det ska tydligen inte finnas Victorias secret produkter i butiker i sverige. MEN! Eftersom att detta är min lyckodag så sprang jag på den idag när jag och mamma var och shoppade. Jag blev helt kär och den luktar så obeskrivligt gott♥


» Tack Alice och Viktor!

Fick denna söta body från Alice och Viktor, så himla gulligt :)


» Spjälsängen

Jag är sååå lycklig nu! Det är som att hela mitt liv är perfekt! Nu kommer det låta som att lycka för mig sitter i matriella saker men, aa så är det fan till stor del! ^^) Spjälsängen är på plats i rummet och jag blir glad bara jag tittar på den, den är så himla fin och perfekt♥ Igår när jag kom hem så bad mamma mig gå in på rummet för där stod det en överraskning. Det var nämligen spjälsängen som hon och mormor hade åkt och hämtat åt mig. Världens lyckligaste Mikkis tillsammans med Jonny skulle nu börja skruva ihop den. Det gick åt @^%¤#%%&&& och det slutade med att vi la tillbaka alla (4) delar i kartongen igen. En sur Mikkis gick till sängs igår kväll.

Idag hjälpte Matte mig att sätta ihop sängen och det gick hur bra som helst. Jonny måste insé att han är målare och inte snickare. Ingenting att skämmas över ;) Jag och mamma åkte till IKEA idag och köpte täcke, kudde och dra-på-lakan så jag bäddade sängen när jag kom hem. Nu fattas bara påslakan och örngott♥

Skötbordet har jag beställt från internet och det är märket Troll precis som sängen. Man lyfter lätt bort det från sängen och kan ha det vart som helst om man önskar byta bajsblöja någon annan stans ;) Sparar mig massa med plats med detta skötbord och jag älskar det!!!




» God morgon

Inatt har jag sovit ovanligt bra. Jag vaknade ingenting förrän kl halv 5 för att jag skulle göra min nattrutin… Kissa! haha, efter det somnade jag om och vaknade inte förrän halv ett av att mamma ringde och väckte mig på hemtelefonen, suck… Efter det gick jag tillbaka till sängen igen för att vakna upp ordentligt. Nu ska jag göra mig i ordning så att dagen kan börja!

Igår kväll var jag så himla trött så jag orkade aldrig blogga. Jag åkte in till Alice jobb vid halv 4 tiden och gjorde henne sällskap och när hon slutade kl 18.00 så drog vi hem till henne och åt middag, kycklingklubba med pommes, mums! Jag fick även träffa hennes lillasyster Alva som är 12 år som har en längtan till barn, haha jag sa åt henne att vänta lite och att hon kan få träffa mig och bebis i sommar om hon vill :) Hade en väldigt trevlig kväll och Alice och Alva satt och puttade på magen för att få känna sparkar, men han vägrar alltid att sparka på beställning! Tror dom fick känna någon liten rörelse iaf.

Jag var himla orolig igår kväll eftersom att han sparkat så lite under dagen men imorse så tog han igen dom senaste dagarna genom att ge mig kickar rakt upp mot revbenen. Det gjorde sjukt ont så för varje spark kved jag till, men blev ändå så glad att jag fick känna han röra på sig, allt för dig♥

En bild på söta Alva :)


» Besök hos bm

Jag har precis ätit lunch och är proppmätt, haha :) Tiden sprang förbi imorse så hann aldrig äta något innan jag skulle iväg till barnmorskan kl 1.
Alla mina värden såg fina ut och jag fick höra bebis hjärta och det lät oxå jätte bra, skönt! :) Jag tog även upp att jag tycker att han rört sig mycket mindre senaste tiden (sen en vecka tillbaks kanske...) och att jag verkligen tänkt på det. Hon sa att om han rör sig mindre och jag blir orolig så ska jag ringa till förlossningen för att göra ett ultraljud och se att allt är bra. Ska avvakta och se hur jag känner. Jobbigt att oroa sig men det är ju inte heller så att han varit helt stilla. Ibland känner jag hur han rör sig lite och så kan jag få en liten spark. Det jag har reagerat på är skillnaden mot vad han brukar.

Vi pratade även om profylaxkurs och andra kurser. Känner inte alls för att gå på någon kurs där man sitter i grupper. Jag tog upp med henne att jag tycker att det känns jobbigt med framförallt profylaxkursen och att jag inte vill sitta med 10 andra gravida och andas i takt i 3 timmar. Hon tyckte absolut att jag skulle strunta i det om jag kände så, och att det bara är onödiga pengar (ca 1500kr) om jag ändå inte tycker att verkar kul. Däremot kunde hon rekomendera internetkursen som kostar ca 300 kr och då kan jag och Jonny sitta i lugn och ro och kolla på en film som visar hur man ska andas osv... Känns mycket bättre! :)

Mitt sf-mått var på 29 cm och jag följer kurvan bra :) Till er som inte vet vad det är för något så är sf-måttet storleken på livmodern. Hon använder ett vanligt måttband och mäter avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant som just nu är ca 11 cm ovanför naveln. Hon mäter alltså tvärs över för att se så att bebis växer normalt.

Såhär ska det se ut ungefär men bara man följer sin egna kurva så är det lugnt.

v24 - 23 cm
v25 - 24 cm
v26 - 25 cm
v27 - 26 cm
v28 - 27 cm
v29 - 28 cm
v30 - 29 cm
v31 - 30 cm
v32 - 31 cm (30,5)
v33 - 31 cm
v34 - 32 cm
v35 - 32 cm (32,5)
v36 - 33 cm
v37 - 34 cm
v38 - 35 cm (34,5)
v39 - 35 cm
v40 - 36 cm
v41 - 36 cm

Nu ska jag börja gå dit varannan vecka istället för var tredje! :)


» Minimössor och dreggellappar

Idag efter skolan åkte jag in och mötte mamma som slutade strax efter att jag kom. Vi tog färjan över till söder och där kollade vi lite i affärer. Blev lite smått och gott till lillen i magen :) mössor och haklappar/dreggellappar! Mössorna var så sjukt små att jag dog lite när jag såg dom, så sjukt gulligt! Han har en hel del kläder nu och bara idag köpte vi fem mössor, hehe.. Han är inte ens född och har redan mer kläder än mamma och pappa tillsammans! ;)











» V.31

Tänk att jag redan är i V.31! Sjukt vad tiden springer förbi en… Förmodligen lär väl tiden stanna när jag kommer runt v.35 och det kommer kännas som han aldrig kommer. Hoppas han kommer runt det beräknade datumet, för skulle han komma för tidigt skulle jag flippa ur totalt och skulle han komma för sent kommer jag gå och räkna sekunder tills han kommer ;) Tänk om vattnet går i skolan… Usch. Vill verkligen inte tänka så men den tanken har ju slagit mig ett antal gånger. Haha jag tror Linnéa skulle svimma om något tecken på förlossning kom i skolan. Hennes ansiktsuttryck när jag tog gravtestet sa det mesta. Tror gränsen går där för henne. haha :)

Jag mår bra nu i v.31 det ända som är, är att jag är så förbannat jädrans trött. Både i kroppen och mentalt. Ibland kan jag känna mig så trött att när jag sitter i soffan och sedan ställer mig upp så blir jag andfådd. Illa! Igår när jag skulle sminka mig gick jag och hämtade en pall så jag kunde sitta ner samtidigt. Jag har stått och sminkat mig sen jag började sminka mig så att hämta en pall för att jag inte ”pallade” (HAHA xD) stå bevisade hur trött jag blivit. Ska träffa min bm imorgon och då får hon fan ge mig något piller som gör mig pigg, såhär kan jag icke ha det.

Vägde mig här om dan och jag kan säga er (hela min skola och alla nära och kära) att jag gått upp 10 kg. Känns sådär, men inget jag orkar haka upp mig på! Sist jag var hos bm så sa hon att jag förmodligen kommer gå upp 4-5 kg till och 15 kg sammanlagt kan jag ta. Blir att springa med barnvagnen i sommar ;)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en ”surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för ”vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Källa: Blimamma.se


» Tips till alla gravida!

För några dagar sedan köpte jag en olja som heter bio-oil. Den är rekomenderad för gravida om man vill slippa bristningar. Det finns inget bevis som säger att den här (eller andra oljor/salvor) hjälper men jag tänkte ändå rekomendera den eftersom att den är så sjukt skön att smörja in sig med! Jag använder den en gång om dagen minst och då tar jag den på magen :) Har hittils inga bristningar där så hoppas få slippa det! Om det är någon olja eller salva ni ska prova på som förebygger mot bristningar så är det den här! Den är sjukt skön och man behöver inte mycket alls av den. Den kostar 119 kr på apoteket. Tyckte först att det var dyrt för den lilla förpackningen men man behöver endast några få droppar så den kommer definitift hålla hela graviditeten :)



» Tecknar

Har suttit i ett par timmar nu och ritat av en storbloggare. Haha det känns som att det var tusen år sen jag ritade och jag har nästan ”glömt” hur man gör. Får inte alls till det med skuggningar på samma sätt som förut och det var helt enkelt mycket svårare. Men övning ger färdighet så det är öva öva öva som gäller!

Ser ni vem det är? Hon är inte klar än…


» Dagens efterrätt!



Idag provade jag att baka en ny efterrätt och det blev smaskens :D Gjorde till mig, mamsen och Jonny och dom tyckte oxå om det! Det är pannkaksmuffins med äpplen stekta i socker, kanel och lite smör, mmmmm! Serverade med vaniljvisp♥

Här kommer receptet:

Ingredienser

Muffins

1,5 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
1 msk socker
0,5 tsk kardemumma
0,5 nypa salt
lite flytande margarin att ha i muffinsformarna

Garnering

Lite smör
3 st äpplen
lite kanel
0,5 msk socker
vaniljvisp

Gör så här

Vispa ihop mjölk och ägg. Blanda vetemjöl, socker, kardemumma och salt och höll sedan ner det i mjölk/äggblandingen.
Låt stå och svälla i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

Ta lite smör i muffinsformarna för att dom inte ska fastna (behövs ej i silikonformar). Fördela smeten (0,5dl per form). Grädda i mitten i ugnen i 225 grader i ca 25-30 min. De pöser upp i ugnen men sjunker ihop lite när du tar ut dom.

Skala och tärna äpplena. Stek i smör, socker och kanel tills dom blivit lite mjuka. Dela lite på muffinsarna och häll i/på äppeltärningarna.

Servera med vaniljvisp!

MUMS


» Magen är en gravids bästa möbel

Magen har på senaste tiden mer och mer blivit mitt bord. Ju mer magen växer ju stadigare blir bordet! Funkar alldeles utmärkt :)


» Det bästa med att vara gravid

Fick en fråga som jag tänkte svara på:

Fråga
hur gammal är du? och vad är det bästa med att vara gravid om man bortser från att man faktiskt får en liten gullig unge som man gått o bärt på?!:)

Svar
Till att börja med så är jag 17 år och blir 18 i november (född 1994) :)
Det bästa med att vara gravid är som du säger, att veta att man har en liten bebis i magen. Att få känna sparkar är helt magiskt och att gå på ultraljud är helt underbart! Allt planerande för bebis är kul det oxå! Jag älskar att få välja ut en fin spjälsäng och köpa små kläder till han. Jag blir helt såld när jag ser hur smått allt är♥ Jag har vissa dagar då jag inte alls gillar min kropp nu under graviditeten men ju mer magen växer ju mer gravid känner man sig och mindre fet ;) haha För det mesta gillar jag min mage och det är lättare att acceptera sin kropp i huvudtaget eftersom att man vet att alla kilon man går upp är för att man är gravid. Man behöver inte tänka på vikt och så på samma sätt, vilket är skönt!

Att veta att jag om nästan 10 v. ska ha en lite grabb tillsammans med Jonny gör mig så otroligt lycklig :) Allt kunde verkligen blivit åt helvete rent ut sagt och kännas som skit men Jonny har varit helt underbar hela graviditeten och det gör att jag tror på att vi kommer klara det här tillsammans ♥


 


» MU

Som rubriken lyder! Jag kan precis som en ko mjölkas, från och med idag. Coolt! Jonny tycker att det är äckligt men han är bara avundsjuk…

Upptäckte när jag duschade, små vita prickar på bröstvårtorna och kunde sedan pressa ut lite som jag kunde skrapa bort. Bröstmjölken är alltså sjukt tjock! Ingenting som rinner eller så (skönt) men det lär väl flöda när bebis kommer sen ;) haha


» V.29

Eftersom att jag inte la ut magbilder förra veckan så lägger jag in dom nu! Magbilderna tog jag i tisdags (13/3).
Det jag tänkte på den veckan var att jag började få det ett extra symptom på halsbrännan som jag haft ett tag. Tidigare har jag bara känt av en brännande känsla vid bröstet och det har varit sjukt obehagligt. Men nu kan jag knappt lägga mig ner på kvällen utan att mat och vätska backas upp i halsen på mig. fräsht… . Läste på en sida att man kan underlätta problemet om man inte äter på 3 timmar innan man går och lägger sig. Haha som att jag inte kommer äta på 3 timmar?! Ovärt, får hellre sura uppstötningar som jag tvingas svälja ;)



Nu kan din bebis känna om du är stressad eller upprörd. Tänk på att det inte spelar någon roll om du har liten eller stor mage under graviditeten, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska.

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

Källa: Minbebis.com


» Här med välkomnar jag nya bristningar!

God morgon :) Nu har jag gjort mig i ordning och ska snart dra iväg till skolan. Jag börjar 12.15 idag och har matte, sen slutar jag. Ska äta lunch med Linnéa innan så drar lite tidigare.

Igår kväll stog jag framför spegeln för att se om jag fått några bristningar på magen, det är svårt för mig att se då jag inte ser nederdelen av magen utan spegel. De en är ju formad som en fotboll och ser allt som är över naveln och några cm under. Jag hittade inga bristningar där och det var skönt! Dock hittade jag till min förvåning på ett annat ställe. ON MY ASS! vad fan gör dom där?! Snälla säg att det beror på hormoner och inte för att jag ökat i skinkstorlek. haha det här kändes iaf som världens undergång igår men nu känns det bättre. Dom ska dock få ångra sig att dom satte sig på min min lilla rumpa!

Skulle gärna tagit bild och visat mina bristningar jag har fått men då jag bara har på bröst och rumpa så känns det lite fel. Min blogg tillhör inte riktigt den kategorin av bilder… haha


» V.28

Då var man inne i v.28 och det är inte långt ifrån v.30 som jag av någon anledning längtar till. Tycker det låter bra att vara i v.30 och komma bort från nummer 20! snart så :)
Bäckenet har blivit mycket bättre på senaste tiden. Så jäkla skönt! Känner bara av det när jag vaknar på morgonen och reser mej upp eller efter längre promenader och det kan jag överleva resten av graviditeten. Hoppas det håller sig såhär nu och inte blir sämre. Mår allmänt bättre nu än vad jag gjort innan. Det enda som är, är att jag är så sjukt trött att jag det känns som jag skulle behöva gå i ide.. haha men mina järntabletter ska tydligen göra mig piggare så får se om mitt järnvärde blivit bättre imorgon när jag ska till bm :)

Inga bristningar på magen än och det är jag grymt glad över. Hoppas jag slipper det helt!

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Du

Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.

Källa: Minbebis.com