» Graviditetsfrågor

När fick du reda på att du var gravid? Den 3 oktober
Hur fick du reda på att du var gravid? Jag tog ett gravtest tillsammans med en klasskompis som visade positivt.
Hur gammal var du? 16år
Ungefär när blev du gravid? den 29 augusti 2011 om jag räknar rätt :)
Hur reagerade du? Jag var mest chockad och visste inte hur jag skulle reagera.. Kände mig ledsen och vilsen och rädd för vad som väntade.
Hur tog pappan det? Han blev oxå chockad men tog det ändå med lugn och ro. Det var iaf första reaktionen. När han väl började förstå allt det skulle innebära så blev han väl oxå rädd och hade sina stunder då han inte trodde vi skulle kunna klara av att ha barn (rent praktiskt). Bådas humör under den här perioden var väl som en berg-och-dalbana!
Var graviditeten planerad? Nepp!
Vilken vecka är du i nu? 36 (35+2)
Har du mått illa? Japp, från och med v.13-v.18 spydde jag, även mer åksjuk än vanligt.
Har du halsbränna? Hade det för några veckor sen som mest, men nu är det mycket bättre. Kan vara för att bebis är fixerad och ligger så långt ner.
Har du ont av foglossning? Gud ja... Jag vandrar fram som en pingvin och känner mig klumpig och osmidig. Dom flesta rörelserna gör så ont att jag får liksom hitta mina egna sätt att gå, stå, sitta och ligga på!
Har du mycket vätska i kroppen? Skulle gärna vilja säga att min extra haka och mina fyra armar består av vätska men tyvärr tror jag icke det... Ibland kan händerna svullna till lite extra och även vaderna, men mycket vätska kan jag inte påstå att jag har. Vad är mycket?!
Har du några bristningar? Japp på bröst och rumpa. Ser ut sen en tiger, raaaw ;) haha så osexigt...
Har du en hormonrand? aa från bäckenet upp till naveln. Har även börjat få lite ovanför naveln men det är väldigt svagt.
Är du extra känslig? Frågar ni mig så neeej då! Frågar ni Jonny eller mamma så får ni nog ett och annat svar...
Kissar du ofta? Ja, när man tror att man tömt allt så finns det alltid liite till. Även om det bara är några droppar så måste det ut och det är NU. Finns ingen tid att vänta. Tro mig jag har försökt.
Har du/haft några gravidcravings? Haha ja en hel del. Citronvatten (riktigt surt) och clementiner i mängder. Surt i övrigt. Har haft svårt för tyngre grejer som tex choklad som jag älskade förut. Mamma har skrivit ett bra inlägg om mina craving HÄR :)
Vad vägde du innan du blev gravid? 59-60kg.
Vad väger du nu? 72kg, men det var ju ett par veckor sen så... Men vi kör på den siffran ;)
När kände du dom första sparkarna? När jag var i v.17 :)
När kände pappan dom första sparkarna? Vet inte riktigt men ett par veckor efter att jag känt♥
Sparkar den mycket nu? Japp, så himla roligt! Speciellt nu när han har dåligt med plats och man ser en fot eller något glida längs magen :)
Vet ni vad bebisen har för kön? En liten pojke!
Vad tror du att det är? Jag trodde det skulle vara en pojke :)
Vad tror pappan att det är? Jonny trodde oxå på en pojke, han var verkligen helt inställd på det och rätt hade han oxå :)
Har ni några namn? En del namn diskuteras fram och tillbaka men inget känns väl riktigt perfekt. Får se när han kommer!
Vad kallar ni bebisen just nu? Liten & bebis (Jonny kan även säga "Jonny Junior" ibland) ;)
Hur många ultraljud har du gjort? 5 stycken om jag räknar ALLA. Gjorde ett jätte tidigt vaginalt UL där allt jag såg var hjärtat som slog. Men det var stort för mig att se just då♥ Sen har jag gjort ett UL då jag hade ont i magen och kollade så att allt såg bra ut (vilket det gjorde) och sen har jag gjort 2 RUL (rutin) för att se så att allt ser bra ut med bebis och veta kön osv. Fick inga bra bilder första gången, drf fick vi komma tillbaka igen :)
Hur är bebisens läge nu? Han ligger lågt i bäckenet och är helt fixerad! Han är redo med andra ord. Vilket jag oxå är så vad väntar vi på?! ♥
När är bebisen beräknad? 4 Juni
När tror du att du föder? 8 Juni, samtidigt som jag inte skulle bli chockad om han kom någon vecka förtidigt eftersom att jag har en hel del sammandragningar och han ligger så långt ner. Mamma födde mig (första barnet) 3 veckor för tidigt men vet inte om det kan bidra till en tidig förlossning för mig...
Var vill du föda? På SÖS
Vilka ska vara med på förlossningen? Jonny :)


Mikaela-17 år & blivande Mamma åt en liten prins
02 Maj, 2012 - 15:07 / BLOGG: http://mikaelasofias.devote.se

tar och lånar demdär frågorna! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo