» Andningslarm?

God morgon! :) Idag är det valborg och vädret är (än så länge) superfint! Hoppas det håller i sig hela kvällen och natten så man kan vara ute och titta på brasan utan regn och svinkallt väder. Jag ska snart göra iordning lite frukost och sen hoppa in i en dusch och göra mig i ordning. Vet inte än vad kvällen har att bjuda på men det tar vi som det kommer :) Vad ska ni göra?

Det här med andningslarm känns så himla svårt... Vet inte om man ska köpa ett sådant till liten eller inte... Har läst så mycket olika om vad folk tycker och medans vissa tycker att det är en självklarhet och trygghet så tycker andra att det är stressigt och jobbigt då larmet kan råka sättas igång trots att barnen andas. Alltså ge falskalarm.

Vilken panik man skulle få om det där larmet gick igång på natten... Och om det bara är falskalarm så har man oroat sig helt i onödan. Samtidigt som jag läst om hur mamman och pappan inte kan sova för att dom hela tiden går och känner så att barnet andas normalt. Kan se mig själv springa upp flera gånger och checka så allt är ok.

Andningslarm eller inte? Vad tycker ni? Har ni egna erfarenheter av det? Har ingen aning om vad det kostar men skulle jag verkligen vilja ha ett sånt så skulle det bli prioritet och köpas! Kanske skulle vara skönt, men kanske kan vänta tills bebis är född och se hur jag känner då... Jonny tycker inte att det känns nödvänligt ifall larmet kan börja tjuta helt utan anledning. Då blir man ju knäpp av det istället..

» En liten kaka, hoppas den ska smaka...

Jag tror att jag på riktigt har ett bakberoende. Blir så himla glad av att baka, vilket är perfekt eftersom att mor min blir glad av att äta ;) haha... Men jag bakar för mycket! Gärna några gånger i veckan och trots att jag bakade en chokladtårta här om dan så var jag bara tvungen att slänga ihop detta receptet som jag hittade i en tidning.



Lättbakade bärbitar - Ca. 24 st

Du behöver:

4 ägg
3dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
400g mandelmassa
250g bär (Jag hade blåbär och hallon)
125g smör

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver.
Riv mandelmassan. Rör ner alltsammans i äggsmeten.
Blanda försiktigt till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna/form, 25x35cm.
Lägg på bären (jag sockrade dom innan för att det inte skulle bli så surt)
och spara några till garnering. Hyvla tunna skivor kallt smör ovanpå.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45min.
Låt svalna och skär sedan i rutor. Lägg på de sparade bären.

KLART!

» Min glada mage


Magen v.35

Så här glad och fin är min mage idag :) Tack Carolina för tipset på rolig magbild! Någon som har något mer förslag på hur man tex kan måla magen lite roligare eller kanske någon rolig vinkel man kan fota den på? :)

» Nyttigt och gott



Efter att ha ätit pizza till middag så kände jag att kladdkakan (som jag gjorde igår) får utebli... Haha, istället sitter jag och äter vattenmelon som jag haft sådant sug efter länge men som inte funnits i affären förrän nu. Känns verkligen som att sommaren är påväg♥ Dessutom var den sjuukt god och perfekt. Vattenmelon kan ibland vara mjölig och smaklös men den här var smakrik och kanon :)

Jag har dessutom äppelchips i ugnen sen 2 och en halvtimme tillbaka... Tror dom börjar bli klara :) Endast tunna äppelskivor som jag haft lite kanel över och sen shooff in i ugnen på 75 grader. Kommer bli kanongott imorgon när dom svalnat och blivit krispiga!


» Jonny som liten!

Åh vad söt han var :)! Jag och Jonny var hemma hos hans mamma och kollade i fotoalbum och på videos. Så himla kul♥ Vi måste verkligen se till att framkalla bilder på liten sen och sätta in i album. Idag blir det lätt att bilderna ligger på datan med risk för att försvinna.

Är så nyfiken på hur liten kommer se ut. Mörkhårig från Jonny eller blond från mig? Bruna ögon eller gröna... Ska bli spännande! =) Jonny tror att det blir en mörkhårig och jag på en liten blondis♥


» Kan du inte bara knipa igen...

Eftersom att jag har varit så dålig på att blogga (ingen motivation helt enkelt!) så måste jag uppdatera er om ett problem som har uppstått. Just nu känner jag bara jävla graviditet!! Är trött på att vara gravid och vill att vår lilla skrutt ska komma ut! Hoppas han väljer att komma runt det beräkade datumet, gärna några dagar innan och inte en dag försent.

Till problemet - Jag kan inte längre knipa igen. När jag blir akut kissnödig så springer (vaggar) jag fram och drar ner brallorna men trots det så hinner det droppa lite innan. Haha seriöst, jag kommer behöva köpa blöja till mig själv. Det är värst på natten när jag vaknar eftersom att jag inte går upp från sängen förrän jag VERKLIGEN måste! Och då kutar jag in, och när jag håller mig så släpper det ändå. Helt sjukt. Jag kan liksom inte hjälpa det. "Hon" är inte stark nog helt enkelt, haha!

Efter att ha sökt lite om det här på internet så märkte jag att jag inte är ensam. Det är rätt så "Vanligt" att man i senare delen har svårt att knipa igen på samma sätt som innan, eftersom att allting öppnar och mjukar upp sig för att förbreda sig på att bebis ska kunna komma ut. Jag tänkte att jag skriver detta på bloggen så att ni andra som går och småskvätter slipper känna er ensamma♥ Gulligt tänkt av mig :)

Och till er andra som inte är gravida och kissar på er... Det är faktiskt mindre okej, men vissa saker kan man inte rå för! Man är aldrig ensam om något pinsamt problem här i världen. Det är bara gå in på datan och söka upp så lovar jag att du lätt hittar ett par hundra som är precis i samma sits!

We're sexy and we know it!


» Vad jag fick av Jonny....

Min stora kärlek köpte mig en ny stor kärlek♥ Min köksmaskin från Moulinex masterchef gourmet. Hur fin är inte den?! Har redan provat den ett par gånger och jag är kär! Den är helt perfekt och kan röra ihop tyngre degar, smet, såser, göra smoothie och även en köttkvarn medföljer med tillbehör till så man kan mala eget kött och även riva morötter och andra saker i. Perfekt! Allt det jag skrivit nu, ingick i priset (runt 2000kr) sen kan man köpa fler saker som juicepress och sånt som man sätter på maskinen. Det är Jonny sugen på så det lär väl bli en sån snart... haha :) Har ingen aning om vad tillbehören kostar men tror inte att det ska var så dyrt! =)








» Jonny gör min dag :)

Den här dagen har varit grymt jobbig. Sov dåligt i natt och orkade knappt ta mig till skolan imorse. När jag väl kom dit så hade vi nationellt prov i svenska (gick bra) och sen efter det hade vi en suuuper lång historialektion. Usch vad jag hatar tisdagar :(

Iaf så ringde Jonny mig när jag slutat och sa att vi skulle in till stan efter att han åkt hem och duschat för att köpa en sak till mig. jag bara "VAAAD?!! :D" men han väägrar att säga... Blir så nyfiken att jag kissar på mig. Fattar ingenting, bara sådär?  Varför? Han sa att han tycker att jag varit så nere på senaste tiden och att han ville göra mig glad♥ Åh han vet precis dom rätta knepen! ;)

Så nu drar vi in till stan! Bloggar när jag kommer hem, han gav mig en ledtråd genom att säga "Det är något du har velat ha ganska länge". Men snälla.. Jag vill ha allt jämt och gnäller på grejer jag vill ha så det där sa mig inte så mycket. Är så nyfiken! Har inte ens fått "saken" än men känner mig redan gladare, haha :D

Kraaaaaam

» Kolla ni, men gör det med stil!

Jag sitter i skolan och väntar på att historian ska börja. Jag och Linnéa diskuterade en sak som jag tänkte ta upp här på bloggen. Det är hur alla tittar på min mage i skolan. Jag förstår att man tittar, jag hade själv reagerat och säkert glott till på någon som var gravid första året på gymnasiet. Men dom gör det så jäkla dåligt.

Om ett gäng tjejer står och snackar om någonting och jag går förbi så glor alla ner på magen och sen på mig. Det blir dessutom helt tyst så jag vet ju att dom viskar och tittar på mig när jag har dom bakom ryggen. Haha hur soppigt är inte det?! Tänkte ge lite tips på hur dom kan få en rejäl titt på magen utan att vara så jäkla uppenbara.

Dom kan börja med att sluta tystna när jag går förbi. Dom kan gott och väl prata om det dom nu pratar om och sen när jag lämnat rummet så kan dom byta samtalsämne till "Mikkis" :) Sen såklart man kan kolla på magen men vissa ser så jävla dryga ut och deras blickar dödar, på riktigt. haha dom kollar helt enkelt snett som man gjorde när man gick i 3an? 4an?! sjukt. Är det jag som är gravid eller är det dom? Varför bli upprörda och lägga ner tid på mitt sjukt intressanta liv?

Sen om man är nyfiken så kan man alltid prata med mig istället för OM mig. Då får man svar på alla frågor och slipper göra upp en bild om mitt liv som i deras ögon är förstört. För dom har ingen aning om att jag har en pojkvän som jag är förlovad med, varit tsm med i över 3 år. Han jobbar, han ska flytta hem till mig, hela min släkt stöttar mig och allt kommer bli hur bra som helst! Inte perfekt men bra! Dessutom har jag världens bästa förebild och det är min mamma. Hon har tagit hand om mig och Matte själv dom senaste 3 åren och jag kan tänka mig att vi inte har haft den bästa ekonomin men trots det märkte jag inte av det ett dugg och vi hade det hur bra som helst. Dessutom gick min pappa bort för 16 månader sen och trots stor sorg i familjen så känner jag mig som världens lyckligaste. Mamma som förloarde pappa som hon älskade och känt sen tonåren gick helt plötsligt bort. Kan inte ens föreställa mig. Ändå lyckades hon trösta mig och Matte och hålla hemmet stabilt ändå. Hon är helt enkelt perfekt och min största förebild. ♥

Okej, det här inlägget skulle inte bli ett aggresions-inlägg men det blev väl lite så... haha :b Sen vill jag bara skriva att det här inte är något mot min klass för dom har varit sjukt förstående och ingen har kollat ner på mig eller verkat negativ. Några har frågat om dom får känna på magen tillochmed och det är bara kul! Alltid roligt när elever vågar prata och fråga om graviditeten!

Kram




» Nationella prov - WOHO!!

Haha ja, som rubriken lyder. Är påväg till skolan och har nationella prov i svenska (läsförståelse) och jag som hatar prov är bara glad för varje nationellt jag hinner med! När den här veckan är slut kommer vi vara helt klara med alla svenska nationella, hur skönt är det inte att tänka så? :)

Sen är det engelska i mitten av maj och matte i slutet. Varför lägger man nationella proven i slutet?! Tänk om någon är gravid och förväntas ha den 4 juni. Då kanske man inte hinner gå i skolan så långt... Jaja hoppas jag hinner, annars om det bara är ett prov kvar så kanske jag kan åka till skolan på sommarlovet och beta av det bara.

Kram :)


» ÖS PÅ MED POJKNAMN!!!

Åh vad svårt det är med pojknamn! Tjejnamn är något enklare... Inget killnamn känns så där perfekt som jag vill att det ska göra. Som det ser ut nu kommer liten få vara namnlös stackarn :o

Ge mig ALLA förslag ni har!! Både jag och Jonny gillar lite tuffare namn. Gärna lite mer ovanliga men det spelar inte så jätte mycket roll :) Skriv alla era förslag!

» Vart jag har köpt sängskötbordet

Jag fick en fråga från Josefin som undrar vart jag har köpt skötbordet. Jag tänkte att jag svarar på det i ett inlägg ifall fler undrar.

Jag har beställt det från nätet på sidan beba.se (LÄNK direkt till skötbordet) och jag ÄLSKAR det! Det är mer som en skötbädd med en träplatta under och den är perfekt om man har dåligt med plats. Dessutom kan du lätt lyfta bort det och lägga det på golvet, din egna säng eller ett bord tex. Jag tycker det är superfint och praktiskt. Ett tips är att ha snygga korgar nedanför med allt man behöver som blöjor, salvor, tvättlappar etc. =)


» Sitter och fotar mig själv på tuben...

Jag har foglossning och ville verkligen inte gå till skolan imorse. Ville bara ligga i soffan hela dagen. Så jäkla ont :( bara kämpa sig iväg... Inte så långt kvar tills liten är här och foglossningen försvinner! Kram


» Svar på frågestunden!

Godmorgon! Idag börjar kvart över 12 och har bara en lektion - matte. Hatar matte men ska inte klaga :) Här kommer svaren från frågestunden!

Diana:
Hejsan! :)
Vart gör du dina bilder någonstans, alltså i vilket program ..är det i photoshop eller?? :D

//Diana

Svar:
Hejhej :) Jag gör mina bilder i både photoshop och i ett program som heter PhotoScape. PhotoScape använder jag nog mest eftersom att det inte alls är lika komplicerat som photoshop + att det är lättare. Det är där jag fixar mina collage och ändrar ljuset och kontrasten i bilderna :)

Tina:
Varför tog du ett grav test? Hade ni skydd? // Tina

Svar:
Jag tog ett gravtest för att mamma sa att min mens var försenad. Inget jag tänkte på men hon hade tydligen stenkoll på när jag skulle han den. När jag räknade ut när jag hade den sist och insåg att jag skulle haft den för en vecka sen så tog jag ett test som visade positivt.
Vi använde inget skydd och det var för att jag helt ärligt tröttnat på alla piller. Jag har provat kanske 4 st olika p-piller/minipiller och alla har jag mått dåligt av eller haft jätte mycket blödningar med, så jag slutade. Då var ju tanken att använda kondom tills vi hittade något annat men det där med kondom höll första gångerna och sen blev det att man slarvade. Efter barnet är fött skulle jag vilja prova p-stav eller p-spruta.

Anonym:
Vad går du i för skola? Ska ta ledigt när bebis kommer eller plugga hemifrån?
Går pojkvännen i skolan eller jobbar han?

Svar:
Jag går på cybergymnasiet media men har nu tagit bort mina medialketioner för att jag i framtiden vill jobba som barnmorska på en förlossningsklinik. Eftersom att jag inte kommer behvöva mediabetygen då, så tog jag bort dom så jag slipper onödigt med skoltimmar nu när jag känner att jag inte orkar.

Jonny jobbar som målare :)

Anonym:
Hej! Har två frågor som jag ofta blir nyfiken på när det gäller unga som ska bli föräldrar.
1. Hur ska ni lösa det ekonomiskt? :)
2. Hur ser era planer för framtiden, kring utbildning (både gymnasie och högskola) ut :)?
Kram och lycka till med allt :D

Svar
1. Jonny jobbar och tjänar som en fullt utlärd fast han är lärling (han blir utlärd i år) så det är där pengarna kommer in. Det är ju inte alls kul att leva på bidrag och det ingenting vi strävar mot men skulle vi få lägenhet och pengarna in räcker till helt, så skulle vi kunna söka bostadsbidrag. Jag som började få studiebidrag förra året kommer nu få barnbidrag istället för lillen eftersom att jag inte pluggar första året. Pengarna KOMMER räcker fast det kommer bli att leva snålt :)

2. Jonny jobbar så han fortsätter ju med det. Jag pluggar nu första året på gymnasiet. Sen tar jag ett sabbatsår och är hemma med liten. Vi tänker att han vid ett års ålder ska börja på dagis. Om jag orkar ska jag redan efter ett halv år börja plugga lite på distans. Sen när han går på dagis så pluggar jag som vanligt och Jonny jobbar :) Då blir det det komvux för mig där jag ska plugga för att i framtiden jobba som barnmorska :)) kram

Mikaela- 17 år & Blivande Mamma åt en liten prins:
Har ni några namnförslag på den lille? :)

Alltid roligt att läsa om andra mammor och deras graviditeter så jag tänkte börja följa dig på bloglovin, ha en bra dag!:)

Svar:
Kul att läsa din blogg som 17 år och mamma, tycker oxå det är kul att hitta mammor/gravida i samma ålder :)

Vi har inga namnförslag åt liten. Det är så himla svårt och vi hittar inget som riktigt "klickar". Vill hitta ett som känner helt rätt och perfekt. :) Vi tar gärna emot förslag!! =)

Frida:
Vad jobbigt med foglossning! Jag har BF 8 juni.
Vad funderar ni på för namn?

Svar:
Ja, foglossningen får hela graviditeten att sakta ner, och jag som redan tycker att den har segat till... Vi har BF rätt så tätt :) Blir kul att följa dig sen på din blogg :)

Som jag skrev ovan så har vi inga namn. Kom gärna med förslag :)

Mikaela- 17 år & Blivande Mamma åt en liten prins:

Kom på yttligare ett par frågor,
hur gammal är din pojkvän?
Går du i skolan nu eller ska du börja sen isf vilken linje ska du gå eller går du just nu? :)

Svar:
Jonny är 22år född 90.
Jag svarade på den frågan ovanför. Jag pluggar nu (media) men ska ta ett sabbatsår när liten kommer. Sen efter sommaren börjar jag på komvux och bebis går då på dagis. Jag vill i framtiden jobba som barnmorska och har därför tagit bort mina medialektioner. Nu pluggar jag bara svenska, matte, engelska och historia :)

» Banan och choklad cupcakes

Dessa finisar har jag precis bakat.
Har aldrig gjort banan muffins förut så det var kul och prova på. Gott som attan blev det tillsammans med min favorit chokladfrosting från Leila Lindholm.

Har inte alls haft humöret uppe idag så bloggen har blivit lidandes. Har ont i bäckenet och känner mig handikappad. Pluss att jag typ svullnar down there (ursäkta språket) som man tydligen kan göra när man är gravid. Det är obehagligt och gör ont :(

Haha, sorry för att mina musproblem hamnar i samma inlägg som mina goda muffins... Här kommer receptet.

18 normalstora muffins - Du behöver:

”Blöt” smet :
3 fula mosade bananer
125 gram smält smör
Rivet skal från 1 citron
2 ägg
1 dl mjölk

”Torr” smet :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop den blöta och den torra smeten tillsammans med en sked. Vispa inte. Fördela smeten i muffinsformar till ungefär hälften eller 3/4. Grädda i 175 grader ca 35-40 min eller tills dom fått lite färg.

Chokladfrosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe

GÖR SÅHÄR: Blanda alla ingredienser med elvisp. Ett tips är att börja blanda ihop det rumsvarma smöret tillsammans med philadelphiaosten och sedan tillsätta florsocker, vaniljsocker, kaffe och sist kakao. Blir den för "torr" i smaken så kan man ha i lite extra kaffe.

» Frågestund!

God morgon =) Jag har sovit skitdåligt inatt pga foglossningen. Har så jäkla ont så fort jag rör på mig :( Hoppas det går över... Bebis får gärna titta ut snart (men vill ju självklart vara lite längre gången så han är lagom stor osv..) :)

Jag får en del frågor så nu drar jag igång en frågestund. Har fått frågor om mig och Jonny, reaktioner på att jag var gravid och lite blandat. Nu kan ni fråga vad ni vill så svarar jag imorgon! :)


» Bra film - Contraband

Hellu! =) Jag har gjort en del ändringar i designen. Ändrat färg på texten i rubriken till svart och även lagt till statistikräknare på bloggen. Kan ni inte se det så trycker ni bara på f5 så att sidan uppdateras!

Jag och Jonny har precis kollat klart på en film som heter contaband och den var riktigt bra. Det hände saker från början till slut och den var riktigt spännande. Slutet var dessutom sjuukt bra! Se den!

"Chris Farraday är en före detta smugglare som har lagt det kriminella livet bakom sig. Men när hans frus bror blir skyldig en knarklangare en stor mängd pengar, tvingas han återigen tillbaka."


» Hur reagerade Jonny och våra föräldrar på att jag var gravid?

Jag har fått ett par frågor från någon anonym så jag tänkte svara på dom.

Är du och barnets pappa förlovade? - Ja, jag och Jonny är förlovade sen julafton 2010♥

Hur reagerade han på att du var gravid? - Eftersom att jag inte var med honom när jag tog testet så ringde jag honom direkt efter. Jag var ju själv helt uppspelt och nära på att börja gråta så jag tror att han lät lugnare än vad han egentligen var bara för att lugna ner mig. Han sa att det löser sig och att vi pratar om det när vi ses (han var på jobbet). Han lät faktiskt glad i telefonen. Sen pratade vi om det och hans första tanke var då att behålla men dock var jag osäker. Ju mer jag tvekade och tog upp allt praktiskt med ekonomi, lägenhet osv så började han tveka. Jag gick till en psykolog och pratade om vad jag skulle välja. Under den här perioden var Jonny mer inne på en abort. När jag sedan fick en blödning och trodde det var missfall (vilket det inte var) så kände jag att jag ville behålla. Efter att ha blivit så ledsen över att trott att jag fått missfall så kände jag att det var inte alls vad jag ville. Jag ville behålla och ha det här barnet. Sen tog det ett par veckor innan Jonny var med på samma spår och idag stöttar han mig till 100% och längtar tills bebis kommer. ♥

Vad sa era föräldrar om graviditeten?
- Jag bor med min mamma (min pappa gick bort för 16 månader sen) och när jag berättade för henne så grät jag och var "rädd" att hon skulle bli arg på mig fast jag vet att hon ALDRIG skulle bli det. Hon tröstade mig och sa att oavsett vad jag väljer att göra så kommer hon stötta mig och det kommer bli bra. Hon har aldrig varit på mig att göra en abort eller ens nämnt att jag borde göra det. Hon har inte heller sagt att jag borde behålla utan har helt låtit mig (och Jonny) få välja det. Är så himla glad att hon inte var på mig med något av det utan bara stöttade mig vad jag än ville. Mamma kunde inte ha varit bättre mamma just då♥
Jonnys mamma reagerade oxå hur bra som helst. Hon var den första vi berättade för eftersom att jag ville ha hans mammas reaktion för att tänka hur min mamma skulle kunna reagera. Hon blev såklart väldigt chockad och trodde inte på oss först, haha men hon var glad och lugn vilket jag behövde i det läget. Hon sa precis som mamma att hon skulle stötta oss oavsett vad :)

» ♥Vissa önskar man att man träffade oftare!

Jag hade såå trevligt idag med Sofia och lilla Olivia. Vi ses inte alls ofta men det skulle vara super roligt om man kunde göra det. Speciellt nu när hon fått Olivia eftersom att hon växer så fort, annars missar man ju hela hennes uppväxt och hon kanske inte kommer ihåg en nästa gång man ses.

Vi fikade och det bjöds på ananaspaj♥ Har suktat efter den här pajen i några dagar nu så ni kan ju bara gissa hur gott det smakade :) Sofia är jätte mysig och enkel att vara med. Hon bjuder så mycket på sig själv och man skrattar hela tiden. Olivia är dessutom världens gladaste unge så det humöret har hon väl fått från mamsen :) Vi får helt enkelt se till att träffas oftare!! ♥



» Fina Olivia

Nu sitter jag på tunnelbanan på väg hem från Sofia. Åh vad jag längtar tills bebis kommer nu! Ser ni hur söt Olivia är?! Jag var nära på att sno med mig henne :)) jag bloggar mer när jag kommer hem och då blir det bättre bilder! Såg att jag hade fått en del frågor så dom tänkte jag svara på.

Kram


» Dagens Mikkis

Nu drar jag och mamma iväg till hennes kusin, mys :) Kameran hänger med så bilder kommer senare. kram ♥


» ♥Magen



Next time you think of beautiful things - don´t forget to count yourself in ♥

» Tack för alla fina kommentarer!

Blev superglad när jag vaknade och såg den här fina kommentaren, samt att statistiken var så hög igår :)
Tjejen som skrev kommentaren nedan hade ingen blogg eller mail så jag tänkte skriva i ett inlägg.

Det betyder såå mycket för mig att andra tar del av det jag skriver, dessutom att folk förstår vad jag menar och inte misstolkar saker och ting. Det är så många bloggare som får skitkommentarer när dom inte förtjänar det och blir nedhackade på. Som inte kan skriva hur dom känner utan att dom blir kallade för "svaga personer som inte borde ha barn" etc. Tack för den fina kommentaren och jag är glad att du valde att kommentara vad du tyckte och inte strunta i det, för det gjorde min dag. Hoppas jag kan fortsätta påverka andra och att ni fortsätter läsa ♥

Linnea om Valet mellan att behålla & göra en abort

Gud vilken rörande historia, sitter och små gråter just nu. Fan vad stark du är du kommer bli en underbar mamma. Du är väldigt mogen för att vara 94;a är själv 93;a och har alltid sett 94 som jätte små av någon konstig anledning och det ändrade du på ganska ordentlig där. Hoppas allt går bra och att du och Jonny har en fin framtid tillsammans med er lilla son.


» Sköna fredag


Nu ska jag nog börja vanka till sängen!
Foglossningen har kommit tillbaka och nu har jag så himlans ont att jag knappt kan ställa mig upp. Det är värst på nätterna och kvällarna, men hoppas det känns bättre imorgon eftersom att jag tagit det rätt så lugnt idag.

Jonny ligger med huvudet vilat mot min arm och sover så sött så. Haha han somnar alltid på kvällarna innan vi gjort oss i ordning och sen när man säger "Jonny!" så sätter han sig upp och stirrar som om om han varit vaken hela tiden... yeah right.

Idag tog vi lite bilder på mig i underkläder för att ha helkroppsbilder från graviditeten. Blir kul att ha sen och kunna se tillbaka :) Jonny agerade som fotograf men hade inte riktigt tålamodet som jag önska. Han trodde det skulle räcka med att ta 5 bilder liksom. haha jag ville ta minst 100 så jag kunde välja ut 5 jag var nöjd med... Visar en bild imorgon :)

God natt

» Hur ligger han nu?

v.34 (33+4)

 


» Blir såå glad :)



Besökarna blir bara fler och fler! Klockan är bara fyra och har redan 100 st. Blir så himla glad att så många läser och tar del av allt. Det är ju därför jag skriver! Sen har jag även fått kontakt med en del andra unga mammor/gravida via bloggen och det är superkul! Ni gör min dag :)



» Bebismys imorgon!

Imorgon ska jag och mamma till hennes kusin Sofia och träffa henne och tösen nedan. Hur söt är inte hon?! Längtar ännu mer till vårat lilla hjärta när jag ser alla andras små knoddar :) Som ett litet pluss i kanten ska hon även bjuda på ananaspaj, mmmm vad gott! Som jag suktat efter denna pajen, haha ;)


» MUS liquid foundation - förtjänad!

Idag hade vi svenska nationella (muntliga) i skolan. Hade (dumt nog) inte övat något alls och imorse hade jag ångets över vad jag skulle prata om. Man var även tvungen att använda något "hjälpmedel" som tex tavlan, powerpoint eller en bild tex. Så imorse efter frukosten slängde jag snabbt ihop en powerpoint och sedan satt jag på tuben och skrev ner punkter på vad jag kunde redovisa.

Det gick så jäkla bra och eftersom att jag inte övat något så kändes det mer fritt att prata. Annars har jag alltid ett tal övat i huvudet och det är bara jobbigt och stressigt att komma ihåg. Jag tror jag ska sluta plugga till muntliga redovisningar ;)

En foundation fick följa med mig hem eftersom att jag kände att jag förtjänade det! Köpte en ny nyligen (hehe) men tycker inte den lever upp till mina krav så en ny fick det bli. Kändes lite extra lyxigt att köpa en från make up store eftersom att dom är så dyra (men som sagt, jag var värd det). Den är till för torr hy och det är perfekt for me :) Den var dessutom sjukt lätt att använda, jag applicerade den med fingrarna som en vanlig ansiktskräm eftersom att den var så "lätt". Är såå nöjd över den! Tänkte visa bilder på resultatet. Glömde dock ta en innan bild för jag var så ivrig när jag kom hem, haha :)



Make up store Liquid Foundation 255kr




» Nu blir det sängen!

Är så jäkla trött så tänkte gå och lägga mig. Jonny ligger redan och sover på överkastet med kläder och allt på. Ska väcka han så vi kan bortsta tänderna och kissa :) haha

Imorgon har jag nationellt prov i svenska muntligt. Tror ni jag har pluggat till det? Nej. Har haft en skitvecka och inte alls haft en tanke på att göra den. Ångest :( Får väl improvisera eller göra någon annan dag...

God natt!

» Plötsligt sug - Ananaspaj

Skulle smaka såå gott nu... Finner inga ord.



Bild från LÄNK

» När kommer bebis - tror du?

Endast 5% föder på det beräknade förlossningsdatumet. Det vanligaste är att man föder någon gång mellan v.38 och v.42.

Våran lillkille beräknas komma den 4 juni men chansen är ju rätt så liten! När tror du han kommer komma? Hur lång och hur mycket kommer han väga? Bara att chansa så får vi se vem som har rätt sen :)

Julia Charlottes - 30 maj 3240 och 51cm
Linnéa G - 31 maj eller 1 Juni och 47cm
Krippa
- 2 Juni
Tobbe W - 2 Juni kl: 23.58 3912g och 51cm
Alice - 2 eller 3 Juni 2675g och 52cm
My B - 3 Juni 3500g och 48cm
Fredrika - 4 Juni 3743g och 49cm
Moa B - 5 Juni
Fredrika - 5 Juni 3743g och 49cm
Jonny (bebis pappa) - 6 Juni 3700g och 52cm
Marie - 6 Juni 3625g och 49cm
Jeppe - 7 Juni 4000g och 55 cm
Erik eghammar - 8 Juni 3850g och 50cm
Mikkis (Jag) - 8 Juni 3800g och 51cm
Sanna - 8 Juni 3565g och 50cm
Nathalie - 9 Juni 3600g och 51cm
Emma J - 10 Juni 3350g och 50cm
Tobbe T - 10 Juni
Emma A - 12 Juni 3600g och 50cm
Mattis B - 16 Juni 3800g 52cm
Siv G - 20 Juni 3425g och 49cm





» Håret - Från brunett till blondin







Vad tycker ni? =)

» Jag spydde hos frisören...

Nu är jag klar hos frisören och jag är supernöjd! Resultatet kommer i inlägget ovanför :)

När jag satt där i frisörstolen så kände jag helt plötsligt hur jag började må illa. Frisören var mitt uppe i att lägga i färg och hade snart lagt i hela håret men jag kunde verkligen inte vänta. Hon visste inte om att jag var gravid och jag tror inte hon märkte det när jag kom dit (?) så jag sa till henne "Ursäkta, jag är gravid och mår jätte illa. Jag tror jag måste in på toaletten". haha fyfan... Det var bara att springa in på toaletten och spy ner hela deras fräsha badrum. I vanliga fall brukar jag "skrika" när jag spyr av någon anledning. Vet inte varför men jag låter i alla fall högt som fan! Men nu lät det ingenting tack och lov. Det värsta var att jag hade fått för mig att äta havregrynsgröt i morse och det var allt annat än fräsht att spy upp... Kommer nog aldrig kunna äta det igen.

Frisören tyckte synd om mig och var orolig att jag skulle spy igen. Haha tyckte hon synd om mig? Jag som tyckte synd om henne... Hela tiden frågade hon mig hur jag mådde men jag mådde ju prima efter att jag fått ut gröten. Sen sa hon "Du kanske är känslig mot blonderingsmedlet för var det inte du som mådde illa förut när vi blekte ditt hår?" Haha jo det var jag. Jag spydde då oxå, fast i handfatet där dom tvättar ur håret. Men det är en annan historia.

Jag är stamkund där och går inte till någon annan frisör. Men jag tror på riktigt att det är dags att byta. Skulle vara pinsamt att spy en tredje gång.

» Lyx i vardagen



Det var skönt att ta en promenad och komma ut lite :) Jag och Jonny älskar hemköp och vi skulle lätt kunna gå där i en timme och plocka på oss saker, haha. Vi köpte en hel del frukt och nu sitter jag och mumsar i mig fruktsallad med glass :) mums filibaba!

» Middagen bjöd på thaigryta

Såå gott men satan vad starkt det blev... Kittlades till ordentligt i näsan kan jag säga, haha härligt! :)
Det är kyckling, championer, gullök och minimajs - serverad med ris. Gotti!



Nu ska jag och Jonny ta en runda till hemköp. Är sugen på frukt så ska handla hem lite! kram

» Navelpiercing under graviditeten...



Ja... När mamma läser det här inlägget kommer hon säga "Vad var det jag sa"
men det får jag väl ta och leva med. Jag skaffade min piercing när jag precis fyllt 14år. Jag gjorde den INTE själv som många andra av kompisarna gjort ;) Jag gjorde den på en otroligt seriöst studio där allt matrial var kliniskt rent. Den läkte super bra efteråt och jag har nog aldrig haft problem med den.

"Ska du verkligen pierca dig? Du kanske ångrar dig när du blir äldre och ska ha barn..." Så lät mamma. Hon sa att jag kanske får problem med den sen när jag blir gravid men eftersom att barn kändes såååå långt borta så sket jag självklart i vad mamma sa :)

Nu 3 år senare sitter jag här gravid med en uttöjd, röd och ful piercing. Himlans tråkigt men inte mycket att göra åt. Jag tog ut den runt v.16 innan magen börjat växa och tog förgivet att hålet skulle växa igen på någon natt (som mina andra piercingar gjort) men ikke. Istället har jag nu ett avlångt hål som jag säkert kan dra igenom två stavar i. Mindre snyggt så att säga. Jag har även blivit röd mellan båda hålen och det tror jag inte försvinner. Läste att det blir som bristningar eftersom att huden där är så himla tunn.

Jag smörjer in den varje dag med olja men jag vet inte riktigt om det hjälper. Har hört skräckhistorier om hur huden mellan hålen har spruckit. Fy faan vad ont!! Är ganska glad att min har hållt än och hoppas att magen inte växer så mycket mer så jag slipper problem med den.

Jag tror inte jag kommer kunna ha piercingen i efter graviditeten då hålet har blivit för stort. Tror att piercingen kommer vara för tung för att huden runt omkring ska klara av det. Men det får jag återkomma med efter förlossningen. Vem vet, det kanske kommer funka som vanligt med den. Man kan ju alltid hoppas! :)



» Besök Amandas blogg!

Besök Amandas fina blogg som bjuder på en hel del bilder som hon själv fotat med systemkameran :) Hon skriver även om allt mellan himmel och jord. Besök den genom och klicka på bilden nedanför :)




» Vill du få fler läsare?

Tävla om att bli dagens blogg hos Jasmin. Vinner du så visas din blogg för 5-600 läsare! =) Jag är med!



» Designen ändrad...

Jag har gjort små ändringar i bloggen och för att ni ska se dom kanske ni måste uppdatera sidan. Tryck på F5 för att gör det :)

TRYCK PÅ F5!

» När magen försvinner så...

Då jäklar ska jag shoppa! Kommer vara rätt så pank men något liteet ska jag köpa :) Dom har så himla mycket fint på rutstore.se så jag smälter lite varje gång jag går in där. Inte så dyrt heller, dock vet jag inte vad frakten ligger på men kan ju inte vara sååå mycket! Åh vill kunna ha tajta jeans och toppar! Snart så...





» Vågar jag?

Jag är så sugen på att klippa av håret. Nästan sätta upp det i en toffs och ta saxen och SHOOFS! Men jag VET att jag kommer gråta blod efteråt. haha jag har sparat mitt hår och velat ha det nedanför brösten i flera år och nu har jag det och då vill jag klippa mig. typiskt!

Jag vill ha det lite nedanför axlarna... Skulle vara super för mitt hår för det är så jäkla slitet. Kanske kan börja klippa lite i taget och se hur det känns. Ska fråga min frisör om jag får prova en peruk eller så. Det borde dom ju ha :)

Något sådant tänker jag mig...


» V.34



Idag välkomnar vi glatt v.34!
Alltid lika skönt att gå in i en ny vecka och känna att man kommer någon vart i den här graviditeten. Tiden går bara segare och segare och mitt tålamod börjar lite smått tyna bort... Känner mig rätt så trött på att vara gravid och vill bara att han ska komma nu!

Man ska njuta av sin graviditet för sen när den är borta så kommer man sakna den. Det läser jag överallt! Hur dom som har fått sina små bebisar, saknar sin mage. Jag har svårt att tänka mig att jag kommer sakna min runda mage och all förändring med kroppen. Tycker mest att det är jobbigt, iaf nu på slutet när jag känner mig trött, har ont i ryggen och har sammandragningar :(

Mitt humör har spelat mig ett spratt dom senaste dagarna. Det är så jäkla jobbigt! Känner mig allmänt ledsen och nedstämd och orkar ingenting. Börjar gråta helt plötsligt över något litet. Idag kände jag att jag fick nog och ringde barnmorskan för att se om jag kunde få tid till någon psykolog via dom. Hon sa att jag på egen hand skulle kontakta en eftersom att det inte var graviditeten jag var ledsen över utan mer privata saker. Hon tyckte jag skulle kontakta skolkuratorn (nej tack) och funkar inte det skulle hon hjälpa mig på onsdag när vi ses (nästa vecka).

Jag har gjort upp en bild om hur förlossning ska se ut. Jag drömmer om det minst några gånger i veckan och varje gång jag vaknar så känner jag mig så himla less. Jag drömmer att jag föder en underbart söt liten pojke och jag och Jonny är världslyckliga. Mamma och pappa kommer och hälsar på och allt är perfekt♥ Sen vaknar jag och insér att det inte kommer kunna bli så. Pappa kommer inte kunna komma. Han kommer inte få träffa min bebis, min älskling, min son, mitt allt. Jag kommer inte få dela med mig av det till honom. Blir så himla ledsen och sen kan jag helt plötsligt under dagen börja gråta för att jag tänker på det. Åh vad jag önskar att saker såg annorlunda ut...

» Nytt till bebis

Jag och Jonny köpte lite fint till han i magen♥  (Och en BH till mig...) :)


» Fina bebiskläder

Jag och Jonny ska in till stan vid 12 för att kolla på lite bebiskläder. Framförallt pyamas i mindre stl eftersom att vi bara har en (Och för att jag älskar att köpa bebiskläder…) ;)

Såg att dom hade fina på ellos.se så om vi inte hittar några söta i butik så blir det att beställa :)








» Vill du läsa andra gravidbloggar?

Jag tycker själv att det är kul att läsa om andras graviditeter och har nu hittat den här sidan. Där finns en massa gravidbloggar samlade :)

Klicka HÄR för att komma till sidan :)


» I´m not telling you it´s going to be easy, i´m telling you it´s going to be worth it

52 dagar kvar – snart är du här♥

På ett sätt känns det som igår jag tog testet och det visade positivt. Alla blandade känslor som fanns. Skulle jag behålla eller göra en abort? Skulle jag klara av att gå i skolan med gravidmage och elever som tittar? Är jag redo för det här?

Ja, det är jag! Jag kanske inte var det i den studen jag kissade på stickan men från och med den studen Jonny sa att vi kommer klara det här tillsammans så visste jag att jag var redo, att vi är redo. Det kommer bli så himla bra! Och det är tack vare alla fina människor runt omkring mig♥

Vi längtar efter dig


» Laddar upp inför låång historialektion

Två plommon, tuggummi och en smoothie! Nu kör vi…


» Trötter

Jag sitter på tunnelbanan påväg till skolan och är helt slut i kroppen. Så fort jag stänger ögonen så känns det som att jag ska slumra till… Hoppas jag piggnar till snart!

Har historia idag i 3 och en halv timme.. Slutar halv 5! Segt. Det är bara den här torsdagen, alla andra är jag ledig så jag får väl stå ut. Kan tänka mig att många kommer skolka idag för historien är värsta lektionen vi har!


» Bra start på dagen!

God morgon alla finisar! :) Idag har jag sovmorgon till 1 om jag vill det men tänkte vara där till halv 11 (som alla andra) för att kolla på filmer vi har gjort i median. Ska bli kul eftersom att jag typ blev ”huvudpersonen” i våran film haha :b

Imorse gick jag upp en halvtimme tidigare för att gå på crosstrainern en halvtimme och FAN vad bra det känns efteråt! :D Nu har jag precis fått i mig en smoothie och en äggmacka så nu blir det att hoppa in i duschen :)


» Sammandragningar

Jag tog mig igenom historialektionen men trodde inte jag skulle palla mer sista halvtimmen för jag fick så jäkla mycket sammandragningar.. Nästan så jag vill säga att det gör ont men det är bara fruktansvärt obehagligt. Visste inte hur jag skulle sitta och det blev bara jobbigare när jag gick. Hela tunnelbaneresan var sjukt jobbig för det var proppat med folk så det fanns ingen sittplats :( var nära på att gå av och ta nästa men ville bara hem!

Nu har jag legat i ett bad men det hjälpte inget alls… Hoppas det släpper snart. kan det bero på att jag tränat igår och idag? jag har ju bara gått en halvtimme på crosstrainern båda gångerna men då har jag tagit ut mig rejält så jag är helt slut och pulsen går upp i taket. Ska ringa och fråga bm imorgon…


» ♥

Nu går jag och lägger mig.. Är trött och uttråkad och gottisugen – alltså på dåligt humör! Haha ;)

Bjuder på en sommarbild ihop om att sommaren snart är här♥


» GO Mikkis!!

Fan vad grym jag är! Har precis gått en halvtimme på crosstrainern här hemma och det känns så jävla skönt! Trodde ungefär 30 gånger under dom där 30 minuterna att jag skulle svimma, gråta, spy och dö, men nu sitter jag här i soffan med ett leende på läpparna Hoppas jag kan fortsätta gå på den här en halvtimme om dan för det skulle vara bra för mig på alla sätt. När jag gick hos sjukgymnasten för foglossningen (som blivit MYCKET bättre) så sa hon att den värsta träningen är att gå på crosstrainern för att man belastar fel. Det är ingen farligt alls men det kan göra att jag får ondare så jag skulle undvika det och typ all annan träning.

Men nu när det känns bättre så tänkte jag att jag provar gå en halvtimme och får jag ont så får jag låta bli men annars så är det ju toppen om jag kan få lite träning nu innan förlossningen. Det ska underlätta förlossningen om man har tränat innan eftersom att man stärker musklerna då och orkar mer.


» Tatuering i ansiktet

Godmorgon! :) Jag hade en sjuk dröm inatt. Jag drömde att Jonny ville att jag skulle tatuera in en cirkel på kinden (?!) haha och dum som jag var gick jag ner till tatueringsstudion som ligger på gården brevid våran och tatuerade en stor rund ring… Sedan när mamma kom hem ångrade jag mig totalt och fick panik så jag gömde ansiktet hela kvällen. Jag låg och grät i sängen och visste inte vad jag skulle ta mig till och då helt plötsligt fattar jag att jag drömmer så jag går och tvättar bort den och den lossnar! hahah xD psykfall, jag vet :b

Nu ska jag slänga ihop lite lunch och sen blir det ett besök hos barnmorskan kl 15.00 idag :)


» Är du ung och gravid?

Är lite nyfiken på om det är någon under 20 år och gravid som läser min blogg? Skulle vara kul att få kontakt med andra i samma ålder! :)


» Bebis är fixerad! (V.32+2)

Nu är jag hemma från ett besök hos barnmorskan! :) Som jag trodde ligger han nu helt fixerad med huvudet långt ner, känns skönt att få det bekräftat efter att ha haft ont förra veckan och skumma känningar i magen när han rörde sig :) Men hade han tänkt att stå på huvet i 8 veckor nu eller? Verkar ju tokigt :b Iaf så känns det lite läskigt att han är så nära utgången haha, inte så många cm ifrån verkligheten! Bara för att han är fixerad så betyder det inte alls att han är redo att komma ut nu eller så. Vissa fixerar sig tidigare än andra helt enkelt :)

Jag frågade min bm om mammas första graviditet kan ha någon roll över hur min första graviditet blir. Tex att jag föddes 3 veckor för tidigt. Finns det då en ”risk” att jag föder för tidigt? Hon sa att det är ganska ofta man kan se ett sammband mellan mor och dotter och deras förlossningar men att man verkligen inte kan säga att jag nu kommer föda för tidigt. Kan lika gärna hända att jag föder efter beräknat förlossningsdatum (som är vanligast när man är förstföderska). Så ska inte ställa in mig allt för mycket på en förtidig graviditet för då kommer den kännas superlång om jag sedan går över tiden…


» HAPPPPYYY!!

Efter en värdelös mattelektion så har vi nu engelska och jag fick svar på bokrecensionen jag skrev för rätt så länge sen. Det är en enkelska recension om boken ”mamma sa att jag var sjuk”/”sickened”. Jag suger i engelska och läste helt ärligt inte ens klart boken men fick ändå VG?! Asså hur bra är inte jag!!! Lycka♥ Första gången jag får VG i engelska… Är van med IG och ett omprov men nu har vinden vänt :D

» Matteprov

Hur ska man komma ihåg det här efter påsklovet?! Skjut mig tack.


» V.33

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Källa: Minbebis.com


Veckans magbilder är fotade av min kära lillebror :) 

Yeeey! Då går man in i v.33 idag då, nice :D Längtar tills v.35 för då är det inte så långt kvar. Har hela tiden 5 veckors längtan. När jag var i v.15 ville jag till v.20 och när jag var i v.20 ville jag till v.25 osv… Nu är det v.35 som jag tålmodigt väntar in. Tiden börjar gå lite segare men det är lugnt! Känner mig grymt stressad över hur jag ska hinna med alla nationella prov eftersom att vi inte ens han börjat med dom?! Ska dom pressa in alla prov på 2 månader? Lär bli dom värsta månaderna i mitt liv.

Förövrigt har jag väl inga nya gravidsymptom :b Jag mår bättre nu än i början av graviditeten men nu har han börjar sparka mot revbenen och det är ikke skönt. Och foglossningen känner jag mest av när jag sover och ska vända mig om. Jobbigt eftersom att jag vaknar utav det :/ Sen har jag sjukt svårt att somna. Ligger nog vaken i 1 ½ timme innan jag somnar. Vet inte hur jag ska ligga med magen och tycker inte alls att det är skönt att ligga på sidan. Ryggen går inte att ligga på för då blir det som ett tryck i korsryggen och nedåt.

Idag under sista lektionen fick jag grymt ont i ryggen. Visste inte vad jag skulle ta mig till och hela tunnelbaneresan hem var en pina. Men jag stod ut och nu efter att jag har legat lite i soffan så känns det bättre. Men att sitta på en stol en hel dag gör det inte direkt bättre. Hoppas detta går över, vilket jag inte tror eftersom att ju mer bebis/magen växer ju större tryck och tyngd läggs på ryggen… När jag var hos sjukgymnasten förut så sa hon att man kan få ont i ryggen för att man ”sitter på svansen”. Med det menar hon att om jag har dålig hållning när jag sitter så tyngs det ner på svanskotan och då kan man sedan få ont. Känns lite som att det skulle kunna vara det de beror på eftersom att det är värst när jag sitter ner.

Imorgon ska jag till min bm och då ska jag fråga om han har fixerat sig eftersom att han/magen betedde sig så konstigt förra veckan :)


» Bebisgarderoben

Igår fixade jag och Jonny med garderoben till bebis. Mamma hade köpt ”garderob-insats” på IKEA så det var bara att slå ihop den och sen vika in alla kläder. Blev superbra! :) Dock var det mindre kläder än vad jag trodde men han har ändå så det räcker! ;) Jag insåg att han bara hade en pyjamas i stl 50 och det är inte okej! Måste ha fler… Mamma sa att man får sånt från nära och kära sen så man ska inte köpa för mycket. Så svårt att låta bli bara :b

Allting ligger i storleksordning… Högst upp är stl 50+, ett snäpp under stl 56+ och näst längst ner stl 62. Sen har vi även större kläder som vi fått, men det är hemma hos Jonny eftersom att det kommer dröja lite innan han kan ha det. Längst ner ligger strumpor, dreggelhakklappar, mössor och även två par kalsonger… haha :b





När vi var klara frågade Jonny…

J: Men vart ska jag ha mina kläder då? :)

M: (fick tänka snabbt) Jag har två lådor under sängen :)

J: aha…

HAHA stackarn.. Tror han känner sig lite bortglömd. Får fixa plats till han med så han känner sig fullt välkommen sen när det är dags! ;)


» Tidig morgon - Bara att vänja sig...

God morgon, jag är så trött så jag tror jag kommer somna snart. Jonny kollade på mig imorse (morgonpigg som han är) och sa ”det är bara att vänja sig ;) ”
Haha jag antar att han har rätt, 8 veckor kvar tills bebis kommer och då lär det inte bli några sovmorgnar!♥

Vi har sen i torsdags varit hundvakt åt söta Ronja och eftersom att bara jag och Jonny var hemma igårkväll tills idag så har vi fått gått ut med henne. Inte mig emot men Ronja och Jonny har haft lite svårt att komma överens… Nu har dom äntligen börjat gilla varandra när hon ska åka hem, trist :( I början kallade Jonny Ronja för ”hunden”, även ”hundjävel” kunde slinka ur honom. Han har även vägrat hålla i kopplet och inatt när vi skulle sova fick hon INTE sova i samma rum som oss. Det krossade mitt hjärta att veta att hon låg helt ensam ute i vardagsrummet i mörkret :( men imorse gick jonny upp kl 7 och släppte in henne och världens gladaste hund började slicka mig i hela ansiktet och vifta på svansen i raketfart! Jag blev så glad :D vi låg och myste lite men sen ville Ronja ha mat och en morgon promenad så det var bara att gå ut. Jonny höll i kopplet och tilltalade henne med hennes namn! Mitt hjärta blev helt igen ♥


» Hemgjord bearnaisesås

Klicka HÄR för att komma till videon (receptet)

Receptet hittade jag när jag sökte runt på youtube så jag lägger in klippet här. Det är bara lyssna på vad han säger och sedan dubbla allt för att få en mängd för 4-5 personer. Jag kommer inte ta lika mycket vitvinsvinäger nästa gång. Jag tog 2 msk (istället för 1 för jag dubblade) och det blev för mycket. nästa gång tar jag bara en tsk eller inget alls. Isåna fall ersätter jag den med lite citronsaft för att få det där syrliga.




» Världens godaste vaniljsås!



Alla som älskar att äta paj med vaniljsås MÅSTE prova det här receptet. Det var den godaste vaniljsåsen jag ätit! Receptet var enkelt oxå, fast jag trodde att det skulle vara krånligt. Läs igenom receptet minst 2 gånger så att du får in det i huvudet. Underlättar så mycket tycker jag själv. Förbred även alla ingredienser och ta fram alla bunkar och mått du kommer behöva.

 


Vaniljsås:

1 st vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 st äggulor

1. Häll grädden och mjölken i en kastrull.

2. Dela vaniljstången på längden och ”kärna ur” den i kastrullen, lägg även i vaniljstången i kastrullen.

3. Koka upp gräddblandningen några minuter under omrörning (annars kan det brännas fast i botten, och tro mig det är inte roligt).

4. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. (Jag la hela kastrullen i en större skål med kallt vatten och rörde om för att den skulle svalna fortare. Efter 5 min var den sval.)

5. Vispa äggula och socker pösigt, häll sedan i lite utav gräddblandningen, vispa igen. (Vispa med elvist i äggblandningen för att få det pösigt. Alltså ”vitt” och tjockt.)

6. Häll i äggblandningen i kastrullen med gräddblandningen och låt sjuda på svag värme tills såsen blir tjock. (Ha tålamod! Den blir tjock så småningom men det kan ta sin tid. Tog en kvart innan jag fick önskad konsistens)

7. Servera med pajen. (Om du ska servera den till pajen direkt efteråt och vill få den kall fort så rekomenderar jag att ännu en gång ställa den i en större skål med kallt vatten i samtidigt som du rör om)


» Cravings under graviditeten

Tänkte att mamma får skriva ett inlägg för att berätta om alla mina olika sug jag har haft hittils under graviditeten. Saker jag har börjat äta/dricka i mängder och även sånt jag verkligen inte får i mig… Nu tar mamma över ;) haha

Att ha en gravid dotter som helt plötslig ändrar beteende och bara SKA ha vissa saker just NU känns ibland som att lilla Mikaela 3år är tillbaka! Skillnaden är väl att hon nu får som hon vill, antingen från pojkvännen eller kanske då från mig…SÅ jobbigt att se henne gråta över lite citronvatten;)

  1. Citron el lime i sjuka mängder i vatten. Köpte massor med flaskor koncentrat men det var som hon inte kunde få det surt nog! Det här beteendet har släppt :)
  2. Frukt i alla former och färger, bara det är frukt. Ett tag skulle hon bara ha melon. Jäkla tjat om melon. Fruktbeteendet kvarstår!
  3. Aloe Vera dryck. Finns inte att köpa här hemma, men det hindrar inte att skicka någon för att köpa. Dyrt som attan! 25kr/flaska och 1 flaska är sällan nog!!
  4. Från att ha varit galen i choklad,i både bakverk och som en chokladbit, så kunde Mikkis tills alldeles nyligen inte med att äta choklad. Bakade gärna åt andra men ville inte ha själv! En bra grej:)
  5. Bada! Bada! Bada! Bada! Nej det är inte normalt att bada så mycket!! I bästa fall blir det bara 2 bad per dag men 2 per kväll är inget ovanligt.
  6. Carbonara: Pasta, BACON och äggula. Så ofta som möjligt! I kylen just nu:4 paket bacon (hon åt ett paket till lunch) Tror det är saltet från baconet hon vill åt men ändå, det funkar inte med annat än just bacon!!
  7. Humöret…herregud!! Som en berg-och-dalbana. NEJ, det är inte normalt att skratta och gråta inom loppet av 5min! Jag vet att det här inte hör hit men jag tänkte att jag passar på.

 

Jag älskar dig Mikkis, verkligen! Massor!! Men det är så här det är, men det blir nog bra när det är klart ;) <3


» Har bebis fixerat sig?

Börjar tro att bebis är fixerad. Alltså ligger med huvudet neråt. Är det för tidigt kanske? Vet ju inte alls hur det ska kännas men har haft 3 intressanta dagar som nu har slutat med att han sparkar upp mot revbenen. Härligt!

Tisdags: Jag skulle ha lagt upp magbilder eftersom att jag gick in i v.32 men hade ont och orkarde därför inte. Ända sedan kl 10 på morgonen tills jag gick och la mig så högg det helt plötsligt till långt ner i magen och lite nedanför, även bak i rumpan kunde jag känna ibland. Det kom helt oregelbundet och oftast när jag var uppe och rörde på mig. Sen senare mot eftermiddagen så sprang jag på toa flera gånger för jag trodde att jag skulle kissa på mig. Det kändes annorlunda när han rörde sig och då fick jag som en akut-kissnödighets-känsla. Trodde på riktigt att jag skulle kissa på mig men det gjorde jag aldrig. Jag tänkte flera gånger ringa in till förlossningen för att få höra vad dom tror att det är men jag struntade i det då jag slog upp mina ”symptom” på google. Jag hittade jätte många som känt likadant när barnet fixerar sig. Tänkte att det förmodligen var det och höll ut tills dagen efter!

Onsdags: Tisdagen var min sista skoldag och sen började mitt påsklov. Så jag var ledig igår. Det kändes mycket bättre och jag låg i sängen i princip hela dagen för att jag var rädd att jag skulle få ont. Dock tröttnade jag på att vara liggandes så jag och Jonny to en prommig till hemköp i skarpnäck. Jag hade läst att det kunde hjälpa barnet att fixera sig om man rörde på sig (om det nu var det han höll på med).

Torsdag (idag): Idag har jag inte haft ont nertill men det kan fortfarande kännas lite annorlunda när han rör på sig. Han har legat med sina fötter eller något nära revbenen så jag har kunnat känna dom utanpå magen. Sedan när han sparkat har han kickat mig rakt på revbenen. mhm…

Kan det vara att han fixerat sig eller håller på? Har läst att det inte alls betyder att man ska föda utan vissa fixerar sig tidigare än andra så är inte orolig över det. Känns konstigt om han ska stå på huvudet i 8-9 veckor haha… knasboll :)


» Mardrömmar

Vet inte om det är vanligt att man drömmar konstiga drömmar i graviditeten men jag har börjar drömma både obehagliga och riktiga mardrömmar sen några veckor tillbaka :( Jag drömmer alltid mycket men brukar inte vara mardrömmar. Jag har drömt ett antal gånger att jag ska föda och förlossningen går bra och så men ut kommer inte en bebis utan en katt… en KATT! låter kanske kul men tro mig, vem fan vill, efter 9 månader i hopp om en bebis få en katt?! Stor besvikelse varje gång. När jag sedan vaknar upp så mår jag sjukt dåligt och känner mig allmänt orolig…

Inatt drömde jag en annan obehaglig dröm. Jag drömde att jag vaknade upp i min säng och så var magen helt platt och jag var inte längre gravid. Då började jag minnas att jag födde kvällen innan men jag fattade inte varför jag vaknade upp hemma. Jag åkte runt till alla sjukhus för att hitta min bebis men han var ingenstans. Sedan ringde jag Jonny och frågade vart han var och då sa han att jag aldrig varit gravid. Usch! Jag vakande imorse och kände mig lite ledsen tills jag såg lilla magen och kände bebis ge mig en spark mot revbenen. Tack älsklingen<3


» Du vet att du är höggravid när...

Haha jag hittade denna lista på nätet. Jag har fyllt i sånt jag känner igen mig i och även skrivit en kommentar på vissa!

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig. (Jag brukar lite fint sparka bort det under bordet/soffan.)
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd. (Haha jag orkar,men jag känner igen mig. Högerhanden och halva armen brukar domna bort.)
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan (Japp, man känner sig fet och klumpig. Jonny brukar få hjälpa mig upp ur sängen. Får sjukt ont i ljumskarna pga foglossningen.)
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. (Hatar den där känslan av att man är kissnödog och sedan sätter sig ner igen och ut kommer kanske 2 droppar. Ovärt.)
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan. (Gjorde jag nog innan graviditeten oxå… haha)
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen. (Det är ett mysterium varje gång. Tack och lov har vi någon handikappsgrej som man kan greppa tag i!)
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och förslossningskliniken..
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner. (I dessa stunder känner jag mig faktiskt höggravid.)
- Allt är väldigt irriterande… (Japp, och påpekar du att det är mina hormoner som spökar så får du en fet smäll)
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet. (Sorgligt nog inte i kupstorlek, utan i omfång…)
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
(Enda anledningen till att jag måste gå upp 2 timmar före skolan börjar.)
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar. (Föredrar att gå naken under morgonrocken som kan knytas ovanför magen. Helt perfekt!)