» Världens godaste vaniljsås!



Alla som älskar att äta paj med vaniljsås MÅSTE prova det här receptet. Det var den godaste vaniljsåsen jag ätit! Receptet var enkelt oxå, fast jag trodde att det skulle vara krånligt. Läs igenom receptet minst 2 gånger så att du får in det i huvudet. Underlättar så mycket tycker jag själv. Förbred även alla ingredienser och ta fram alla bunkar och mått du kommer behöva.

 


Vaniljsås:

1 st vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 st äggulor

1. Häll grädden och mjölken i en kastrull.

2. Dela vaniljstången på längden och ”kärna ur” den i kastrullen, lägg även i vaniljstången i kastrullen.

3. Koka upp gräddblandningen några minuter under omrörning (annars kan det brännas fast i botten, och tro mig det är inte roligt).

4. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. (Jag la hela kastrullen i en större skål med kallt vatten och rörde om för att den skulle svalna fortare. Efter 5 min var den sval.)

5. Vispa äggula och socker pösigt, häll sedan i lite utav gräddblandningen, vispa igen. (Vispa med elvist i äggblandningen för att få det pösigt. Alltså ”vitt” och tjockt.)

6. Häll i äggblandningen i kastrullen med gräddblandningen och låt sjuda på svag värme tills såsen blir tjock. (Ha tålamod! Den blir tjock så småningom men det kan ta sin tid. Tog en kvart innan jag fick önskad konsistens)

7. Servera med pajen. (Om du ska servera den till pajen direkt efteråt och vill få den kall fort så rekomenderar jag att ännu en gång ställa den i en större skål med kallt vatten i samtidigt som du rör om)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo