» V.33

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Källa: Minbebis.com


Veckans magbilder är fotade av min kära lillebror :) 

Yeeey! Då går man in i v.33 idag då, nice :D Längtar tills v.35 för då är det inte så långt kvar. Har hela tiden 5 veckors längtan. När jag var i v.15 ville jag till v.20 och när jag var i v.20 ville jag till v.25 osv… Nu är det v.35 som jag tålmodigt väntar in. Tiden börjar gå lite segare men det är lugnt! Känner mig grymt stressad över hur jag ska hinna med alla nationella prov eftersom att vi inte ens han börjat med dom?! Ska dom pressa in alla prov på 2 månader? Lär bli dom värsta månaderna i mitt liv.

Förövrigt har jag väl inga nya gravidsymptom :b Jag mår bättre nu än i början av graviditeten men nu har han börjar sparka mot revbenen och det är ikke skönt. Och foglossningen känner jag mest av när jag sover och ska vända mig om. Jobbigt eftersom att jag vaknar utav det :/ Sen har jag sjukt svårt att somna. Ligger nog vaken i 1 ½ timme innan jag somnar. Vet inte hur jag ska ligga med magen och tycker inte alls att det är skönt att ligga på sidan. Ryggen går inte att ligga på för då blir det som ett tryck i korsryggen och nedåt.

Idag under sista lektionen fick jag grymt ont i ryggen. Visste inte vad jag skulle ta mig till och hela tunnelbaneresan hem var en pina. Men jag stod ut och nu efter att jag har legat lite i soffan så känns det bättre. Men att sitta på en stol en hel dag gör det inte direkt bättre. Hoppas detta går över, vilket jag inte tror eftersom att ju mer bebis/magen växer ju större tryck och tyngd läggs på ryggen… När jag var hos sjukgymnasten förut så sa hon att man kan få ont i ryggen för att man ”sitter på svansen”. Med det menar hon att om jag har dålig hållning när jag sitter så tyngs det ner på svanskotan och då kan man sedan få ont. Känns lite som att det skulle kunna vara det de beror på eftersom att det är värst när jag sitter ner.

Imorgon ska jag till min bm och då ska jag fråga om han har fixerat sig eftersom att han/magen betedde sig så konstigt förra veckan :)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo