» Sjukgymnastik - CHECK!

Idag var jag hos en sjukgymnast som är speciellt inriktad på foglossning och andra besvär under graviditeten. Hon drog i mina ben åt alla möjliga håll för att se vart det gjorde ont och sen fick jag prova ett gravidbälte som var väldigt skönt. Det sitter långt ner, under magen ovanför bäckenet och ger som ett stöd och håller upp så det blir en mindre tyngd för höfter och bäcken. Kostade mellan 200-300 kr och det känns det väldigt värt :) Jag ska ta och beställa ett sånt imorgon hade jag tänkt!
Hon frågade mig om jag har gjort några fysiska övningar på senaste tiden och det har jag. Jag gick på gymmet i måndags på en crosstrainer och det fick jag utskällning för, haha.. Tydligen den sämsta träningsmaskinen om man har ont då man belastar ojämnt. Alltså alla rörelser där man särar på benen (tex går) kan göra att man får ondare. Ingenting är farligt men ju mer man belastar ju ondare får man. Därför rekomenderade hon vattengympa för gravida så det funderar jag på att prova på :)

Annars finns det inte mycket att göra om man har foglossning eller ont under graviditeten. Därimot kan man stiga upp ur sängen på ett annorlunda sätt, gå som ett sajko i trappor och när man går normalt så blir det pingvingången!

Med allt det här sagt vill jag bara säga: Det är härligt att vara gravid! ;)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo