» V.31

Tänk att jag redan är i V.31! Sjukt vad tiden springer förbi en… Förmodligen lär väl tiden stanna när jag kommer runt v.35 och det kommer kännas som han aldrig kommer. Hoppas han kommer runt det beräknade datumet, för skulle han komma för tidigt skulle jag flippa ur totalt och skulle han komma för sent kommer jag gå och räkna sekunder tills han kommer ;) Tänk om vattnet går i skolan… Usch. Vill verkligen inte tänka så men den tanken har ju slagit mig ett antal gånger. Haha jag tror Linnéa skulle svimma om något tecken på förlossning kom i skolan. Hennes ansiktsuttryck när jag tog gravtestet sa det mesta. Tror gränsen går där för henne. haha :)

Jag mår bra nu i v.31 det ända som är, är att jag är så förbannat jädrans trött. Både i kroppen och mentalt. Ibland kan jag känna mig så trött att när jag sitter i soffan och sedan ställer mig upp så blir jag andfådd. Illa! Igår när jag skulle sminka mig gick jag och hämtade en pall så jag kunde sitta ner samtidigt. Jag har stått och sminkat mig sen jag började sminka mig så att hämta en pall för att jag inte ”pallade” (HAHA xD) stå bevisade hur trött jag blivit. Ska träffa min bm imorgon och då får hon fan ge mig något piller som gör mig pigg, såhär kan jag icke ha det.

Vägde mig här om dan och jag kan säga er (hela min skola och alla nära och kära) att jag gått upp 10 kg. Känns sådär, men inget jag orkar haka upp mig på! Sist jag var hos bm så sa hon att jag förmodligen kommer gå upp 4-5 kg till och 15 kg sammanlagt kan jag ta. Blir att springa med barnvagnen i sommar ;)

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en ”surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för ”vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Källa: Blimamma.se




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo