» Förlossningsförberedande utbildning

Igår var jag och Jonny på FUB på huddinge sjukhus. Det höll på i två timmar och jag och Jonny var trötta redan innan så vi höll ju på att somna under tiden. Det var en paus på en kvart så då gick vi och handlade dricka och frukt :)

Jag hade rätt så höga förväntningar då jag hört så himla mycket bra om det och trots det så blev jag förvånad över hur fort tiden gick och hur intressant allt var. Det handlade om förlossningen, från och med att det drar igång hemma (om man har tur) till att man åker in till förlossningen och vad  som händer där. Det pratades om allt från vad man bör packa i BB-väskan till smärtlindring till olika sätt att föda på. Dom visade instrument som dom kan behöva använda under förlossningen, som tex sugklocka. Dom hade en "powerpoint" som dom visade ett par som man fick följa. Från och med att hennes värkar drog igång hemma till det att dom åkte in till förlossningen och skulle föda.

En hel del visste jag redan men jag känner mig ändå mer förberedd nu. Det känns på något sätt mer verkligt. Jonny tyckte att det var helt okej men han var så trött efter jobbet så han höll på och somna hela tiden. Dom två barnmorskorna som höll i det hela var superbra och berättade allt med lite humor så Jonny skrattade till ibland, sen när jag kollade på han så såg han allvarlig ut igen eftersom att han redan från början  bestämt att det skulle vara tråkigt.  Haha han vägrade erkänna att det var över hans förväntningar, för det vet jag att det var ;)

Jag rekomenderar ALLA att gå på det här tillsammans med sin partner eller den som ska vara med på förlossningen. Jonny trodde han skulle vara den enda killen där men så var det verkligen inte. Tror inte det var en enda som var där själv ovh var det någon som inte hade en partner så var en mamma eler kompis med!

Det var i en aula med bord framför stolarna (som biostolar) så jag och Jonny gjorde det lite hemtrevligt och dukade fram massa dricka och frukt osv... :) haha

Vi ska på en till kurs nästa vecka på tisdag och den ska handla om amningen och det nyfödda barnet. Det är oxå på huddinge sjukhus och kommer hålla på i 1 ½ - 2 timmar. Dom här kurserna är gratis och skitbra! Vi ska inte gå på någon annan kurs än dom här men vi ska köpa profylaxkurs på webben så den gör vi hemma. Tror det kostar runt 300kr istället för 1500 som det skulle kostat om man gick i grupp med andra mammor (som ingen av mig och Jonny känner oss bekväma med).


Ulrika Emini
08 Maj, 2012 - 12:19 / BLOGG: http://ulrikaemini.blogspot.se

Jag och min man går också på FUB sen en vecka tillbaka. Vi har varit där två gånger och det är toppen! :) Här får vi profylaxutbildning gratis också. Det är superbra att lära sig, men det är ju inte så avancerade grejer så det går nog lika bra att lära sig via internet.

Det återstår att se om man kommer ihåg det när smärtan sätter i under förlossningen?

Kram Ulrika

Jessica 17 år och gravid
08 Maj, 2012 - 12:19 / BLOGG: http://pesss.blogg.se/

Vet du något du kan rekomendera att ta med i bb väskan? Försöker packa, men är dock inte helt säker på vad jag ska ta med :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo