» Världens godaste morotskaka!!!


Utan att överdriva, jag har bakat världens godaste morotskaka/morotstårta!! Skulle vilja att hela världen får smaka men tyvärr räcker den bara till mig och mamma ;) haha
Så jäkla mycket godare än den man får på caféer. Det här receptet måste ni använda om ni ska baka denna tårta. Jag har tagit receptet från Leila Lindholm men gjort en del ändringar, som dubblat frostingen (hihi) och även uteslutit ingefära. Istället för solrosolja har jag rapsolja. Gör enligt mitt recept. Så himla gott!!!
Mikkis (och lite leilas...) recept:
Ingredienser
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
120 g mjukt smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten (inte elvispa).
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
Vispa alla ingredienser krämigt med elvisp.
Bred frostingen över morotskakan.
Trackback