» Mammakläder



Har precis klickat hem mammakläder från hm.se Blev ett enkelt rosa linne och ett par stuprörsjeans. Tycker nästan internetshopping är roligare än att shoppa i butiker. Mycket roligare att få hem ett paket helt plötsligt med kläder man bara sett på bild Känns lite som julafton
Jag tycker att det finns dåligt med snygga mammajeans. Jag vill ha riktigt tajta slimjeans men hittar aldrig några riktigt tajta nertill så vi får hoppas att dom här är bra och att bilden från hm inte ljuger

» Hallonmuffins



Idag har jag bakat underbart goda hallonmuffins♥ Älskar att baka, men skulle jag göra det så ofta som jag skulle vilja så skulle jag bli smällfet ;) Men istället så är jag så generös att den sista smeten i bunken ger jag till Matte (brorsan) och om han inte är hemma så spolar jag varmt vatten i den med en gång, funkar alldeles utmärkt om man ska hålla sig borta från smeten! Då tycker jag att jag kan äta hur många muffins jag vill sen istället haha ^^)

Recept (ca.15 st) :

Ingredienser

1 dl mjölk
50g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Tillsätt vetemjöl, smält margarin, mjölk, bakpulver och vaniljsocker.
4. Häll upp i muffinsformar och toppa med hallon. Frysta hallon kan vara frysta när dom läggs på! (Tips: sockra hallonen först).
5. Grädda mitt i ugnen, ca 11-13 min eller tills dom börjat på lite färg.
6. Pudra lite florsocker över dom för att få dom extra fina och söta :)


» Barnvagn

Jag har gått och blivit förälskad i en barnvagn från Emmaljunga. En emmaljunga mondial duo combi! Började med att jag hittade den på internet när jag satt och sökte på barnvagnar och tyckte att den såg väldigt snygg ut och även väldigt smart byggd. Jag gillar att insektsnätet är inbyggt i sufletten, att man kan välja om barnet ska sitta mot mig eller utåt. Även att den är rymlig under för tex matkassar och annat. Sen verkar det väldigt praktiskt att kunna ha bilbarnstolen på vagnen! så när man åker och handlar slipper man släpa med sig hela ligg/sittdelen! Har varit och kollat på den i affär och nu tycker jag om den ännu mer ^^ Dock är den lite för dyr (runt 8200 – 9200) och då ingår inte bilbarnstolen. Hoppas att kunna köpa den begagnad för ett billigare pris!
Här har ni en video som visar alla funktioner vagnen har. Vill dock ha en svart och inte en vit.



» Svimma tillhör tydligen att vara gravid

Vill börja med att skriva att det är underbart att vara gravid. Kan dock känna nu att det är svårt att uppskatta sin graviditet. Innan jag själv blev gravid så tyckte jag att det var så himla fint på andra med en gravidmage och tänkte att gravida borde vara glada hela tiden. Dom är så vackra och får hela tiden uppmärksamhet för att dom är gravida. Även att dom har någonting underbart att se fram emot, förlossningen.
Men nu sitter man här och är gravid själv. Jag är så överlycklig att jag valde att behålla bebisen. Älskar att jag fått gå på ultraljud och så finns det vissa dagar jag gillar min lilla putmage.
MEN… Sen har det varit skitjobbigt att må så himla illa, spytt, haft halsbränna som jag avskyr, foglossning som gör att man känner sig handikappad och sen idag så kom pricket över i´t. Jag svimmade när jag var på väg till skolan. Det var fruktansvärt obehagaligt. Jag åkte tunnelbanan halvvägs när jag var tvungen att gå av för det kändes som jag skulle spy, blev helt svettig och kände hur synen började bli suddig och kände mig allmänt snurrig i huvet. Åker upp för en väldigt lång rulltrappa och då känner jag att jag håller på och svimmar. Jag blev livrädd för att jag skulle ramla i trappan och trots att det var några folk i rulltrappan så försökte jag låtsas som ingenting. Kändes så pinsamt, vad ska man säga liksom? Fast tänker nu i efterhand att kanske skulle varit smart att be någon om hjälp! Iaf så satte jag mig ner i rulltrappan och kände hur jag blev helt svag i kroppen och så slocknade det till,och sen 5 sek senare var jag vaken igen. Helskumt! Kände mig fortfarande helt snurrig och mådde illa så ringde mamma och grät så hon sprang från jobbet till tvärbanan och åkte till mig. När hon kom gick vi till min barnmorska på mama mia eftersom att vi ändå var vid den stationen. Dom sa att det inte var någon farligt och att det är vanligt under graviditeten. Kändes tryggt iaf! Hon tog blodtryck och det visade sig att det var lite lågt så det var de det berodde på. Hem och vila och nu har jag precis ätit lite lunch och kännermig bättre Himla läskigt ändå och hoppas att det där var första och sista gången!
Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad så jag känner mig lite fräshare och piggare :)

» V.22

Är äntligen i v.22. denna gravidvecka har gått segt! Har bara väntat på att gå in i en ny vecka…;) Och nu väntar jag tills nästa Det här var hittils den värsta veckan tror jag. Svimmade, hade ont i ryggen och kände mig allmänt trött och deppig. Hoppas nästa vecka känns bättre. Dock har jag aldrig känt så mycket sparkar som jag gjorde den här veckan. Tillochmed så att Jonny har kunnat känna med handen utanpå min mage! Såå roligt ♥



Bebis

Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Du

Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.

Källa: Minbebis.com


» Sjukgymnastik - CHECK!

Idag var jag hos en sjukgymnast som är speciellt inriktad på foglossning och andra besvär under graviditeten. Hon drog i mina ben åt alla möjliga håll för att se vart det gjorde ont och sen fick jag prova ett gravidbälte som var väldigt skönt. Det sitter långt ner, under magen ovanför bäckenet och ger som ett stöd och håller upp så det blir en mindre tyngd för höfter och bäcken. Kostade mellan 200-300 kr och det känns det väldigt värt :) Jag ska ta och beställa ett sånt imorgon hade jag tänkt!
Hon frågade mig om jag har gjort några fysiska övningar på senaste tiden och det har jag. Jag gick på gymmet i måndags på en crosstrainer och det fick jag utskällning för, haha.. Tydligen den sämsta träningsmaskinen om man har ont då man belastar ojämnt. Alltså alla rörelser där man särar på benen (tex går) kan göra att man får ondare. Ingenting är farligt men ju mer man belastar ju ondare får man. Därför rekomenderade hon vattengympa för gravida så det funderar jag på att prova på :)

Annars finns det inte mycket att göra om man har foglossning eller ont under graviditeten. Därimot kan man stiga upp ur sängen på ett annorlunda sätt, gå som ett sajko i trappor och när man går normalt så blir det pingvingången!

Med allt det här sagt vill jag bara säga: Det är härligt att vara gravid! ;)


» Ultraljud

Idag har jag och Jonny varit och sett världens finaste kille! Han rör sig för fullt där inne så barnmorskan sa att han verkar trivas bra! =)
Hon gick igenom varje liten kroppsdel bit för bit, från huvudet ända ner till tårna. Allt såg jättefint ut och jag fick två bilder med mig hem som jag kan sitta på smälta framför♥

Vill verkligen inte tänka att det här är sista gången jag får se honom innan förlossningen. Tycker man borde få gå på ultraljud en gång i månaden ^^)
Tack och lov att man för bilderna!

På den högra bilden ser man tydligt näsan och läpparna ♥

bebis 3


» V.21

Idag går jag in i v.21 ! :) Tiden börjar gå segare och segare... Fram till v.15 gick det läskigt snabbt men nu börjar det avta tyvärr...
Jag har ständigt ont när jag går, tror jag håller på att få foglossning så imorgon ska jag iväg till en sjukgymnast för att se vad jag kan göra för att underlätta saker i vardagen. Det värsta är på natten när jag vaknar för att gå upp och kissa. Jag kan knappt resa mig ur sängen. På morgonen lika dant! Just det där att ta sig från den liggande positionen till att resa sig upp gör skit ont. Det hugger till i hela nederdelen ner till ljumskarna :( Har läst iaf om något gravidbälte som ska vara bra, så det får vi se om jag får imorgon hos sjukgymnasten annars får jag ta och införskaffa ett sådant!

Här har ni dagens gravidmage fotad av Linnéa :)

v

Bebis

Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du

Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Källa: www.Minbebis.com

 


» Fruktsallad, mums!

Jag och Jonny tog en prommis till hemköp förut och handlade lite gott som vi kunde ha medans vi kollar på prison break på datan! =)
Blev lite olika frukter tillsammans med kasella vanilj, mums! Nu ska vi kolla på något avsnitt till innan vi bäddar ner oss för att sova.

f1


» läsa bok

boki

Det värsta som finns är att läsa böcker... om ca 5 veckor har jag bokprov i engelska så fram tills dess ska jag ha läst ut en engelsk bok. Jag valde den här boken som är baserad på en verklig händelse. Den finns även på svenska och då heter den "mamma sa att jag var sjuk" . Tänkte läsa några sidor i den här nu. Lär ju ha spränghuvudvärk efteråt...


» Bebiskläder

kkk

Jag är som förälskad i alla små bebiskläder! Skulle kunna shoppa hur mycket som helst ^^ Hittils har jag köpt några bodys och mjukisbyxor och även dessa söta små jeans och två snygga tjocktröjor! :) Så gulligt!


» Har ni frågor?

Här kan ni ställa en fråga om vad som helst så svarar jag! :)


» Börjar om på nytt!

Nu har jag äntligen tagit mig tid att skaffa en blogg här på myshowroom!
Jag heter Mikaela och är 17 år, född 94a och pluggar första året på gymnasiet. Jag pluggar på media-linjen och här ska jag gå fram till sommaren. Jag är nu gravid i v. 20+0 och har bf den 4 juni :)
Här får ni följa mitt liv som 17 år och gravid =)